Aromhusets lingon ger smak åt ditt bordsvatten

Aromhusets bordsvattenarom lingon är en av tre nykomlingar i det rika utbudet av smaker för kolsyrat vatten, framställt av Gert Strand AB.

Gert Strand AB har försett livsmedelsindustrin med smaker sedan 1974, både i Sverige och utrikes. Företaget, som har sin grund i Svedala, strax utanför Malmö i Skåne, har med Aromhusets smaker för bordsvatten, vispgrädde, kaffe och läsk, haft stora framgångar – inte minst bland människor som vill dra ner på sitt intag av socker.

Alla Aromhusets produkter, medräknat den nya bordsvattenaromen lingon, men med undantag för några läskkoncentrat som består av ca 20 % socker mot vanlig läsk, är helt fria från både kolhydrater och kalorier. De ger ingen blodsockerpåverkan och är inte farliga för vikten på något sätt. Istället skänker de enastående smak åt vatten, kaffe samt grädde/yoghurt/glass.

Aromhusets bordsvattenaromer är fantastiska att använda sig av i sitt hemkolsyrade vatten, flera använder sig av kranvatten samt en egen kolsyremaskin för att producera smakligt bubbelvatten, istället för att spendera massor av pengar på färdiga bubblor. Med Aromhusets smaker får man dessutom exakt den smak man önskar på bubbelvattnet! Det går också bra att droppa aromerna i färdigkolsyrat vatten.

Lingon är en smak som många svenskar beundrar. Dessa röda små bär som är så goda att mumsa i sig under skogspromenaden frambringar nostalgi i många av oss. Lingonsmaken är fantastisk i vatten, inte för söt och mjuk, men heller inte sur eller bitter, utan exakt balanserad och en smak som älskas av samtliga från 0-110 år.

Samtliga Aromhusets smaker går därutöver att mixa med varandra! Lingon är en smak som skulle kunna gå väl ihop med t ex citron alternativt blåbär – smaker som redan finns i sortimentet.

Aromhusets bordsvattenaromer är mycket flexibla, de går både att kyla ner och hetta upp så man kan använda dem i bakning, glasstillverkning, isbitar, yoghurt och en massa övrigt. Endast fantasin sätter gränserna. Samtidigt som vispgräddearomerna är starkare i smak och bidrar till kulör åt grädden/yoghurten så är bordsvattenaromerna mildare och helt fria från färg. Det innebär att de känns naturliga för den som önskar använda dem till saker som just yoghurt och glass, men inte riktigt lika festliga som smaksättare till barnens födelsedagstårta.

När man ska mäta upp Aromhusets bordsvattenarom lingon så följer man samma instruktioner som man får med samtliga andra bordsvattenaromer. Två ml arom är tillräcklig för en liter vatten, en praktisk doseringspipett följer med vid varje köp. Man kan även mäta upp med hjälp av den lilla flaskans kork som rymmer 3 ml arom om man fyller den upp till kanten. Varje flaska innehåller 30 ml arom som räcker till 15 liter vatten ifall man doserar enligt anvisningar.

Ytterligare information om Gert Strand AB, Aromhuset och samtliga smaker för kaffe, vatten samt grädde finns att få på www.aromhuset.com.

Aromhusets bordsvattenarom lingon finns att införskaffa på www.allt-fraktfritt.com, precis som alla andra smaker ur utbudet.