Hur kan man åstadkomma billig läsk då Sonjo läskkoncentrat slutat produceras?

Det är billigare och många gånger nyttigare att tillverka egen läsk. Har man endast en sodastreamer eller annan form av kolsyremaskin så kan man med läskkoncentrat göra god dricka. Ifall du brukade nyttja Sonjo läskkoncentrat så möjligen du nu är rådvill. Hur kan du åstadkomma billig läsk med samma goda smak? Bekymra dig ej! Det finns smarta lösningar som till och med är godare…

smaker

Gör riktigt bra läsk utan Sonjo läskkoncentrat som icke längre finns

Du kan ännu göra god läsk för det går att göra hemläsk med koncentrat från Aromhuset, hela sortimentet finns på allt-fraktfritt.se. Ifall du vill handla läsk online så är detta den bästa lösningen för du får ett koncentrat som du kan blanda i kolsyrat bordsvatten för att få en roligare dryck.

En del kan hända upplever lite nostalgi och anser att det är bra synd att Sonjo gick ur tiden medan andra ser att det här rentav ej gör någon större skillnad. Man kan ju sannerligen även smaksätta det kolsyrade vattnet med aromer som är helt utan socker för att få riktigt hälsomedveten och god soda.

Vilken smak är den bästa då man gör egen läsk?

Det finns vissa smaker som ganska alltid funkar då man gör sin egen läsk. Cola är ett exempel på detta och även bärsmaker. Det här är smaker som gör att man får läsk som verkligen smakar läsk och det är betydelsefullt. Sockerdricka, fruksoda, Champis, Julmust, Grape tonic samt andra ursvenska smaker är riktigt bra.

I och med att man får så billig läsk då man handlar koncentrat och blandar själv så kan man gott testa en aning olika smaker och det I synnerhet när man handlar online och får bra priser. Det kan ju likaså vara så att man tycker en aning olika och då kan det vara bra att ha lite olika smaker hemma så att allihopa blir glada.

Sund dricka då du gör den själv hemma med kolsyremaskin

Faktum är att det kan bli nyttigare med läsk som man gör hemma trots att koncentraten kan innefatta något lite socker. Massor gånger så rör det sig om mindre socker än det som finns i vanlig läsk. Aromhusets läskkoncentrat doseras 40 ml (varav det mesta är smakämnen) till 1 liter kolsyrat vatten. Köpt läsk innehåller ca 10% socker, 100 gram litern.

Då man varierar med Aromhusets Zero läskkoncetrat som är helt utan socker så kan man också dra ner på läskkonsumtionen. Barn tycker ändå att det är trevligt att intaga bubbeldrycken och de klagar inte på att det icke hela tiden är lika sött. Det blir nyttigare och roligare att dricka läsk då man gör den hemma med en kolsyremaskin.

Det finns flertal märken på läskkoncentrat men endast Aromhuset verkar ha fått ordning på smaken. Det kan bero på att deras fabrikschef varit bryggmästare på Pripps samt att de tillverkade läskkoncentrat rdena på 80-talet när de första sodastreammaskinerna kom.

Av och till kan man ju välja att dricka det kolsyrade vattnet precis som det är och då man väljer att nyttja mindre av koncentratet så räcker det längre. Med andra ord så får man verkligen stor frihet då man gör egen läsk med koncentrat och det är sannerligen en stor fördel.