Mineralvattnet Ramlösa är utomordentligt för hälsan

Finns det massproducerat mineralvatten att föredra före vatten som man kolsyrat själv hemma? Det här är en undran som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det enbart rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är faktiskt en aning avvikande och det rör sig om en dryck som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

kolsyrat

Få hälsan samt kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du ont i magen, kolik, alternativt är du möjligen aningen galen? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg därför att bli av med åkommor som legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är mycket spännande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade kurativ verkan. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn för att råda bot på olika åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är likaså något som kan vara gott för hälsan för den är innerligt bedårande. Ifall du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att vandra i denna park, och eventuellt tar du en liten paus där du självklart dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att intaga vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att intaga kolsyrat vatten från en källa såsom Ramlösa brunn så måste man minnas att vatten är himla bra för oss människor. Detta särskilt ifall man ersätter läsk och saft med vattnet, som ju är sockerfritt och kalorifritt.

När man köper mineralvatten eller gör det själv hemma så kan det resultera I att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man verkligen mår bättre. Det behöver nämligen ej vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver dricka mer därför att må bra.

Ska man handla färdigt mineralvatten alternativt göra sitt eget?

Nu kan det självklart bli rätt kostsamt att intaga Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara klokt att satsa i en kolsyramaskin. Detta är ett enkelt sätt att få godare bordsvatten på och också något som kan få barn att bli mer intresserade av att dricka nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju icke utestänga det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och också köpa Ramlösan sporadiskt. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga problem för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, precis som Ramlösa gör, också krydda med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt skoj.