Samksätt ditt kolsyrade vatten med citron

Vilken smak kan bli mer traditionell i vatten än citron? Aromhusets Citron ger vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som även kan användas i allt från matlagning till te. Citron blandas även med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

Citron är en smak vi använder till otroligt mycket. Länge har vi låtit några citrondroppar samt skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första sorters läsk. Man har kokt saft på citron och socker, samt framställt marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det gäller smaksatt kolsyrade drycker så var citronen först även där. I utlandet, där detta koncept inte är särskilt utspritt är det på flera ställen den enda smaken man kan hitta på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 annorlunda smakessenser självfallet inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande samt uppskattade, och även variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allt från grädde till te alternativt matlagning, endast fantasin sätter stopp. Citron fungerar även oerhört bra tillsammans med andra smaker. Ihop med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en angenäm balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är enorm. Vi måste dricka vatten för att må bra och vi svenskar har insett att det är både godare och lättare att få i sig dagsransonen om den innehåller festliga bubblor samt goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen och inget sötningsmedel. Man slipper alltså dålig bismak, oro för vikt och hälsa och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är okomplicerad och görs med smakflaskans egen kapsyl alternativt med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att mäta upp 2 ml essens till varje liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man hittar bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i affär. Gillar man klen smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i en aning mer. Essenserna är högkoncentrerade och varje flaska rymmer 30 ml.

Ström säger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller innehåll och variation, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten därför att slippa kånka litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser fungerar precis lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som absolut kommer att uppskattas.