Aromhusets Päron skänker vattnet söt och frisk smak

Aromhusets essenser ger en möjlighet att dricka friska, smaksatta samt bubblande drycker utan att kompromissa med sin hälsa. De är lätta att dosera och kan mixas med varandra. Päron är en fruktig och söt smak som passar samtliga åldrar och som med fördel kan blandas med flera andra smaker ur utbudet.

Gert Strand AB heter företaget som ligger bakom Aromhuset. Aromhuset har 16 olika smaker för kolsyrat vatten, däribland Päron. Smaken är framtagen med hjälp av naturliga aromer samt smakar precis som päron bör smaka. Inget socker eller kemiska sötningsmedel finns tillsatt och essensen lämpar sig därför mycket bra för alla som försöker hålla en hälsosam livsstil men på samma gång helst vill förgylla sin tillvaro med goda smaker.

Smaken av päron är söt och fruktig och blandar sig bra med andra smaker som Äpple alternativt Persika – för klassiska kombinationer, eller Banan eller Ananas – för riktigt söta drycker som bl a går hem hos barnen. Det finns 16 smaker i Aromhusets sortiment och samtliga kan blandas med varandra vilket ger mängder av kombinationsmöjligheter.

Gert Strand, som har framställt alla smakerna, rekommenderar 2 ml essens till varje liter vatten. Det är en tämligen mild dosering som ändå ger mer smak än det smaksatta kolsyrade vatten man kan hitta färdigt i affärerna. Strand tyckte själv att utbudet av smaksatt kolsyrat vatten var begränsat, mycket pga att smakstyrkan ofta är mycket svag, och menar att man med Aromhusets essenser har mycket större valmöjligheter. Därtill slipper man onödiga tillsatser vilket ligger rätt i tidens hälsotänk.

Bland de 16 olika smakerna finns, bortsett från Päron, allting från utpräglade barnsmaker som Toffee Kola, till vuxensmaker som Absint, exotiska smaker såsom Melon samt klassiska svenska smaker som Fläderblom. Däremellan finns det bärsmaker samt fruktsmaker som inte lämnar någon besviken.

Man doserar aromerna med hjälp av essensflaskans kapsyl eller med avsedd doseringspipett. Det är lätt att både dosera efter egna preferenser, samt att blanda olika smaker med varandra. Strand rekommenderar också att försiktigt dosera det kolsyrade vattnet ett tag innan intag – ett dygn eller så – och att hålla vattnet i kalla temperaturer, på så sätt utvecklas smaken av Päron på ultimata vis. Det går naturligtvis även bra att mäta upp precis innan intag.

Aromhusets essenser funkar lika bra att använda till sitt hemkolsyrade vatten ifall man har en egen kolsyremaskin, men det går lika fint att använda dem till köpt kolsyrat vatten. Man vinner dock på att kolsyra personligen – både ekonomiskt samt ur miljösynpunkt.

Thomas Ström, som jobbar som säljare för Gert Strand AB, vill passa på att nämna att man nu söker fler återförsäljare för Aromhusets essenser. För tillfället hittar man dem alla på www.allt-fraktfritt.com. Ström vill understryka hur rätt aromerna ligger i tiden. Vi blir mer och mer medvetna om hur kemiska tillsatser och för mycket socker påverkar vår hälsa negativt, samtidigt vill vi inte undvara det som är smakligt, speciellt inte barnen. Aromhusets essenser är ett innovativt samt välkommet alternativ till alla sötade drycker ute i handeln – man slipper kompromissa!