Få barnasinnet att vakna till liv med smultronvatten

Smultron är en av Aromhusets tre nya smaker för kolsyrat bordsvatten. Framgången fortskrider för Gert Strand ABs bordsvattenaromer och sortimentet ökar. Bortsett från de tre senaste vattenaromerna tillkommer även två nya smaker för grädde. Att Strands smaktillsättare inte har några kalorier eller kolhydrater bidrar säkert till succén, men det råder ingen tveksamhet om att smakerna är värdiga all uppmärksamhet.

Aromhusets smultron leder en tillbaka till barndomens sena somrar. Man promenerade ut i skogsbrynen eller mot vägkanterna för att plocka på sig dessa naturliga smågodis. Traditionen innebar att man skulle trä de smultronen på strån, men vanligtvis hann de inte så långt utan slank ner i glupska barnamagar på vägen. Smultronen, som ser ut som små jordgubbar, har en väldigt söt och len smak som framför allt uppskattas av barn. Därmed inte nämnt att smultron inte skulle fånga vuxnas intresse, en tydligare smak av sommar, sol och växtlighet får man eftersöka.

Att dricka kolsyrat vatten med smak ersätter vanligt, slätt vatten och smaklöst bubbelvatten allt mer. Varför dricka trist när man kan intaga roligt? De smaksatta vattensorterna som finns ute i ffärerna kostar jättemycket om man jämför kranvattnet därhemma, likväl går försäljningen glänsande! Kranvattnet är mest hälsosamma vatten man kan finna i Sverige, rent och fräsch samt kristallklart. För att pigga upp det aningen gör man klokt i att fixa en kolsyremaskin.

En kolsyremaskin går att få tag på för nedanför tusenlappen och kolsyrepatronen räcker till otaliga liter. Ifall man verkligen gillar kolsyrat vatten så är det här en klyftig investering. Man får purfärskt kolsyrat vatten, med just den kvantitet bubblor man önskar. Med Gert Strand ABs smaksättare får man därutöver precis den smak man önskar, om det nu råkar vara just nykomlingen Smultron, exotiska Cherimoya eller klassiska Citron. Hela 23 smaker finns inom Strands utbud, alla med sin unika arom och beundrarskara.

De övriga två nyheterna under varumärket romhuset är Lingon och Pepparmint. Ännu ett älskat, svenskt bär, samt en aningen mer utmanande smaksättare för bubbelvatten.

En flaska av Aromhusets bordsvattenaromer innehåller 30 ml, det är mindre flaskor det handlar om. Trots sin ringa storlek så räcker flaskan till att krydda hela 15 liter kolsyrat vatten så kostnaden per liter är minimal. Äger man ingen kolsyremaskin är det möjligt att droppa de goda essenserna i smaklöst kolsyrat vatten om man vill.

Man doserar bordsvattenaromerna med flaskornas kork, 2/3 är lika med två ml som är tillräckligt till en liter vatten. Man kan även nyttja sig av den medföljande pipetten som är särskilt brukbar när man önskar dosera mindre mängder vatten.

För att köpa Aromhusets Smultron, alternativt något annat ur Aromhusets serie så gör man det billigast direkt från Gert Strand ABs egen webbshop www.allt-fraktfritt.com. Här listas alla smaker ur samtliga serier. Driver man en affärsverksamhet och vill köpa större flaskor finns några smaker att hitta i 270 ml-flaskor med pumpkork.

Gör dig själv en service och avnjut Aromhusets bordsvattenarom med smak av Smultron, slut ögonen och fantisera dig åter till barndomens somrar och alla små smultronställen de kantades av.