Nu kan man med Aromhusets smak av Vanilj erhålla en söt och len smak på sitt bubbelvatten

Smaken av vanilj från Aromhuset kan användas till mycket såsom till exempel vatten, godsaker eller hemgjord glass. Smaken av vanilj är mångfasetterad, söt samt mjuk och passar till massor av olika saker. Med flaskans kapsyl blir doseringen lätt och varje liten flaska på bara 30 ml essens, räcker till hela 15 liter vatten.

Aromhuset, som marknadsförs av Gert Strand AB, släpper nu smaken Vanilj. Denna essens är väldigt användbar till flera olika saker då smaken av vanilj passar till så oerhört mycket. Aromhusets essenser är i synnerhet framtagna för att smaksätta kolsyrat vatten och Vanilj är inget undantag. Med 2 ml av Aromhusets Vanilj i en liter kolsyrat vatten får man en mild, len och söt smak på sitt bubbelvatten.

Essenserna har dock många användningsområden, säger säljare Thomas Ström, man kan ha några droppar i sin grädde samt servera ihop med färska jordgubbar, blåbär eller hallon. Man kan också åstadkomma hemmagjord glass alternativt vaniljsås och låta Aromhusets Vanilj bidra med smak.

Fördelen med Aromhusets aromer är att de är otroligt smakrika och goda utan att innefatta vare sig socker eller kemiska sötningsmedel, vilket gör dem till ett alternativ man kan ta till för att smaksätta sin vardag med gott samvete. Såväl barn som vuxna älskar den söta smaken av vanilj och genom att ha essens i sitt kolsyrade vatten har man plötsligt ett fullgott och smalt alternativ till samtliga sötsliskiga drycker.

Vi dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten och idag saluför butikerna mer av de smaksatta bubblorna än de naturella. Strand, som ligger bakom Aromhusets smaker, tycker dock att utbudet fortfarande är alldeles för begränsat, i synnerhet när det handlar om smakintensitet. Det man finner bland hyllorna i affärerna är väldigt svagt smaksatta drycker och genom att istället själv tillföra essens kan man välja hur mycket man vill ha.

Strand rekommenderar 2 ml essens per liter vatten, men understryker att det är en övergripande måttstock. Vill man ha klent bubbelvatten som påminner om det man köper färdigsmaksatt så har man i hälften, och tycker man om rejält med smak så doserar man mer frikostigt.

Doseringen är enkel och sker med den lilla flaskans kapsyl som rymmer 3 ml, alternativt med den särskilt framtagna doseringspipetten.

Det är så betydelsefullt att få i sig tillräckligt med vatten, men vanligt, slätt vatten blir kvickt tråkigt. Kolsyrat vatten är festligare, men också det kan kännas tråkigt i längden. Med hjälp av Aromhusets stora sortiment av inte mindre än 16 smaker behöver det aldrig mer kännas tråkigt att hälla i sig vatten. Variationsmöjligheterna är massor då smakerna med fördel kan blandas. Just Vanilj blandar sig t ex oerhört väl med de lite syrliga bärsmakerna, eftersom balansen av syrligt och sött blir ordentligt god.

Thomas Ström påpekar att Gert Strand AB nu söker nya återförsäljare av Aromhusets smakessenser, som med sin hälsosamma inriktning har revolutionerat marknaden för smaksatta drycker.